Hjerte, integritet og menneskeligt mod!

Jeg hørte en samtale på Youtube med Chris Hedges og Roger Waters om Ukraine, Palæstina, musik mm. Jeg har vedhæfter et link til samtalen nederst.

Chris Hedges er en af mine ”helte”, fordi han på mig virker ærlig og meget vidende om de magtstrukturer der eksisterer i verden og er grundig i alt hvad han foretager sig set med mine øjne, og ikke mindst for mig at se, har et hjerte for menneskeheden. Han har været krigskorrespondent for New York Times i 25 år indtil de gav ham et ultimatum som var at lade være med at skrive det han så. Dette gjorde at han dagen efter sagde sin stilling op.

Egentlig er det det som jeg gerne vil viderebring med dette skriv, at vores ”stemme” bliver ”lukket” og vores verdensbillede blive heftigt begrænset…… men også det smukke ved den energi som disse to mennesker for mig er et vidnesbyrd om, at der stadig findes Hjerte, integritet og hæderlighed…….. og hvor stærkt og vigtigt det er.

Roger Waters er manden som skabte Pink Floyd. Pink Floyd er kendt for at have en mening om den verden vi lever i, og dette har Roger Waters stadig.

Som det fremgår af samtalen, skal Roger Waters på tourné som han har kaldt “This is not a drill tour” hvor sangene og billederne han medbringer fortæller hvad han oplever og ser der foregår i verden i dag.

Det som er vigtigt for mig at viderebringe er, at her sidder to mennesker med meget forskellig livshistorie og livsbane, men på trods af det har deres erfaringer ført dem til det samme verdensbillede. For mig er det smukt og yderst vigtigt, at lytte til mennesker som “har været her” sammen med alle os andre. Lytte til menneskers liv som kan “mærkes” når vi høre dem tale, liv som udtrykker et hjerte, bag det de siger og lytte til den version de hver især har af hvad de oplever sker i vores verden.

Det er vigtigt fordi vores såkaldte presse og medier ikke længere er frie til at rapportere det de ser og oplever, men er underlagt en central styret meningsdanner.

Så tak for dem og alle andre som rejser sig uden at ”spørge om lov” men gør det fordi deres Hjerte byder dem at gøre det.

Del på Facebook

Andre indlæg