Jens Mørk

Har prøvet meget forskelligt

Jeg har hele mit liv været engageret i det psykologiske og har arbejdet med mig selv i rigtig mange år. Jeg har igennem astrologien stiftet bekendtskab med sjælens længsel efter de transformationsprocesser som er livsnødvendige for at vi kan komme videre i livet.

Jeg er nu passeret de 60 år og har prøvet meget i mit liv. Arbejdsmæssigt har jeg erfaringer fra forskellige brancher som håndværker til medhjælper i en daginstitution, til studerende på kunstakademiet og til selvstændig butiksindehaver. Jeg er oprindeligt uddannet elektriker. Grundet forventninger og nedarvede mangel på intellektuel selvtillid, formåede jeg ikke at gøre det psykologistudie til virkelighed, som jeg drømte om.

I 2017 startede jeg så en intensiv personlig udviklingsproces hvor jeg brugte systemisk familieopstilling (også bare kaldet familieopstilling) som den terapeutiske arbejdsform. Det blev livsændrende for mig, på grund af familieopstillingens evne til at ”komme forbi” hovedet og ned i kroppen på den fineste måde, hvilket var godt for mig. 

Døden tæt inde på livet

I oktober 2020 dødede min daværende kæreste pludseligt, 52 år gammel uden forudgående sygdom.

Jeg plejer at sige at jeg ved denne oplevelse blev “rykket op” “Åbnet i hjertet” på en måde jeg ikke hverken før eller siden har oplevet. Der var ingen anden vej, end at være med alle de forskellige følelser der var. Det var på en gang det mest sy-realistiske og samtidig det mest virkelige jeg havde oplevet, fordi døden er så uigenkaldelig. Over for den kan vi ikke stille noget op. Derfor blev det for mig også den mest livsændrende begivenhed, som lærte mig noget om hvad det vil sige at “leve”. Det gik op for mig hvor vigtigt det er at vælge livet mens vi er her, at gøre det vi gerne vil mens vi kan, og at elske dem vi elsker mens vi kan.

Og tabet lærte mig vigtigheden af at turde være sårbar. Jeg mærkede hvor godt det gjorde og hvor meget det frisatte, når jeg tillod sårbarheden. Derfor er det bl.a også en af mine ønsker i mit daglige arbejde at hjælpe andre mennesker med at omfavne denne tilstand, for igennem den connecter vi med hinanden på det niveau som gør en forskel og det er det vi er her for.

Livet er nogle gange kortere end vi regner med, så mit råd er:

”Udsæt ikke til i morgen, hvad du kan påbegynde i dag”

Hver er Jens Mørk